Tot el que cal saber per fer una bona calçotada!

Si sou uns amants dels calçots, esteu d’enhorabona!!! I és que ja han arribat els primers calçots de la temporada a Doctorveg! Com sempre frescos, ecològics i de proximitat!!! Avui t’expliquem tot el que cal saber per fer una bona calçotada!

Escollir uns calçots deu!

Com en tots els plats, és important escollir una bona matèria primera, si són de proximitat i ecològics no podem fallar. A DoctorVeg tenim uns calçots ecològics deliciosos que provenen d’un petit productor del Maresme. Frescos, gustosos i a casa en 24 hores!

Coure’ls a flama viva

La clau per fer uns bons calçots és coure’ls a flama viva, no hi ha d’haver caliu sinó flama directa. Abans però, cal preparar els calçots, escurçarem les fulles verdes més llargues i tallarem una mica les arrels i cap al foc amb unes bones graelles que anirem girant quan veiem que estan torrats.

Quan els calçots comencin a treure aigua ja estaran cuits, els traurem de les brases i els embolicarem amb paper de diari, que ens ajudarà a mantenir l’escalfor.

Una bona salsa

La salsa és gairebé tan important com uns bons calçots, amb una bona salsa la nostra calçotada serà un éxit assegurat! Més avall t’expliquem la recepta per fer una bona salsa pels calçots!

Calçotaires a punt!

Un cop tenim la salsa feta i els calçots a punt, arriba la millor part! La tradició diu que els calçots s’han de menjar a peu dret! Agafem el calçot amb una mà per les fulles verdes, i amb l’altra, l’agafem per la part de l’arrel, que premem amb suavitat cap avall i bualà! Ja tenim el calçot a punt per sucar-lo a la salsa! El suquem sense vergonya, alcem el braç amb el calçot sucat i cap a dins! Bon profit!!

 

Pots acompanyar la teva calçotada amb la típica graellada de carn (xai, botifarra, patates, mongetes…) o bé amb tot tipus de verdures a la brasa (patates al caliu, carxofes, pebrot…), un bon vi i una crema catalana casolana de postres.

Recepta de salsa per calçots

Què necessitem?

  • Mitja cabeça dalls escalivats
  • tomàquets escalivats
  • pebrots del romesco escalivats o nyora
  • Mitja culleradeta de pebre vermell dolç
  • 15 g d’ametlles torrades
  • 15 g d’avellanes torrades
  • Vinagre
  • Oli
  • Sal
  • Pebre

Com ho preparem?

  1. Posem en una batedora els tomàquets sense pell ni llavors, els alls pelats, els pebrots escalivats esmicolats o la nyora, les ametlles i les avellanes i el pebre vermell.
  2. Ho Triturem tot i hi anem incorporant l’oli, el vinagre, la sal i el pebre.

 

Variacions:

  • Els alls i els tomàquets es poden fregir en comptes d’escalivar.
  • S’hi pot afegir una punta d’all cru.
  • S’hi pot afegir un bitxo.
  • Es pot fer amb ametlla o avellana sola.

Deja un comentario

Este sitio utiliza Akismet para reducir el spam. Conoce cómo se procesan los datos de tus comentarios.